Activități
Eminescu și miracolul poeziei
La Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, la ceas aniversar, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, reprezentată de director prof. Codruța Cozma și dir. adj. prof. Beata Balint, a coordonat implementarea proiectului educativ județean „Eminesciana…”, cuprins în CAEJ (Ediția a III-a), poziția 22, la inițiativa catedrei de limba și literatura română, reprezentată de prof. Codruța Cozma, prof. Elena Hendre, Laura Herman, prof. Corina Rus, prof. Alina Vereș și bibliotecar doamna Titiana Tomoiagă.
Astfel, la data de 15 ianuarie 2025, scriitorul Mihai Eminescu a fost omagiat în contextul primelor două activități din proiect, concursul de recitări „Eminescu și miracolul poeziei” și expoziția de creații plastice inspirate din opera poetului național „Imagini și chipuri eminesciene”.
Expoziția cu lucrările plastice de excepție a fost coordonată de partenerii Palatului Copiilor din Baia Mare: prof. Raluca Gherghel, prof. Anca Gușat și prof. Lavinia Maria Balazsi, alături de prof. Ioana Moldovan de la școala inițiatoare.
Ambele activități de proiect s-au desfășurat cu intenția de a răspunde nevoii de cunoaștere a operei eminesciene în rândul elevilor, dar și de a le insufla acestora într-un cadru liric, dragostea față de literatură și față de valorile naționale.
Parteneri de proiect: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, reprezentat de dna. inspector Natalia Fornvald, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, reprezentată de bibliotecar Corina Șpan, alături de bibliotecar Laura Zah și Palatul Copiilor Baia Mare, reprezentat de prof. Raluca Matei-Gherghel, prof. Anca Gușat și prof. Lavinia Maria Balaszi. Cadre didactice care s-au alăturat proiectului: prof. Florina Roatiș de la Șc. Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, prof. Mihaela Smiedt de la Liceul Tehnologic Auto Baia Sprie, respectiv prof. Paula Bonaț și prof. Monica Cozma de la Școala Profesională Dumbrăvița.
Felicitări concurenților pentru starea de spirit excepțional exprimată prin tonalitățile lirice tipic romantice (sensibile și elegiac-meditative) cu care au încântat auditoriul și au reușit să convingă juriul intransigent, reprezentat de actrița Sanda Savolszky de la Teatrul Municipal Baia Mare, bibliotecar Laura Zah, prof. Raluca Matei-Gherghel și prof. Rebeca Gîț. Consilier educativ, prof. Elena Hendre.
Sursa: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare | Facebook.