Evenimentul de lansare a cărții „Dincolo de teamă, nemurirea”, semnată de distinșii autori Traian Stănciulescu și Shanti Nilaya s-a desfășurat, astăzi, 7 martie 2025, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”.
Cartea lansată ne invită să reflectăm asupra celei mai profunde temeri umane: frica de moarte. Prin paginile sale, autorii ne provoacă să ne imaginăm cum ar fi să trăim liberi de această frică paralizantă, să ne bucurăm de fiecare clipă fără umbrele anxietății legate de finalitatea existenței. Este o călătorie interactivă, un dialog continuu între autori și cititori (totul prin intermediul explicațiilor și al exemplelor), menit să ne conducă spre descoperirea „leacului nemuririi”.
În paginile volumului întâlnim idei ce merită o analiză atentă și o discuție aprofundată, de aceea prefața volumului este semnată de prof. dr. Anca Munteanu, o personalitate de referință în domeniul reflecției filosofice, al spiritualității, al psihologiei și al cunoașterii interioare. Profunzimea gândirii sale, dublată de o remarcabilă capacitate de a transmite ideile într-un mod accesibil și captivant, o transformă într-un reper al excelenței academice și umane.
Arhitect, filosof, doctor în logică şi semiotică, profesor de semiotică şi hermeneutica formelor simbolice, profesorul universitar dr. Traian D. Stănciulescu nu este doar un cercetător acribic, ci și un adevărat mentor în preocuparea pentru biofotonică, adică ştiinţa luminii vii, pentru integrarea cunoștințelor teoretice în practica filosofică, cu argumente științifice. Este autorul a peste 40 de lucrări științifice și spirituale, fiind recunoscut pentru abordarea sa transdisciplinară și pentru dorința de a împărtăși cunoașterea cu ceilalți.
Prin scrierile sale, Shanti Nilaya reușește să coboare mintea în inimă, îmbogățind rațiunea cu sensibilitate și oferindu-ne perspective noi asupra vieții și nemuririi. Este o scriitoare talentată, care-și semnează scrierile sub acest pseudonim de etimologie sanscrită, a cărui traducere înseamnă „Ultima Casă a Păcii”.
Moderatorul evenimentului a fost dr. Călin Terțan, care apreciază că „această lucrare nu este doar o carte, ci o experiență transformatoare. Ea combină rigoarea științifică, la care am făcut referire când am spus că vine cu explicații și exemple, cu sensibilitatea artistică, oferindu-ne instrumente/explicații pentru a ne elibera de constrângerile fricii și pentru a îmbrățișa viața în toată plenitudinea ei”.
Cartea este o invitație la introspecție, la explorarea propriilor limite și la descoperirea potențialului nelimitat al ființei umane.
Sursă: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – Facebook