O activitate inedită, care a avut menirea să onoreze memoria academicianului Mihai Pop, maramureșan născut la Glod în noiembrie 1907, personalitate complexă, mare culegător de folclor, etnolog și antropolog cultural, fost elev al Gimnaziului Piarist (actualul Liceu „Dragoș Vodă”). Un om care prin ceea ce a realizat în viață a făcut cinste locului din care a plecat și care este pe nedrept prea puțin amintit, așa cum de altfel se întâmplă și cu alți înaintași ai noștri. Felicitări colegelor Ileana Pop Nemeș și Narcisa Vaida pentru organizarea acestui eveniment și mulțumim pentru oportunitatea de a-l fi găzduit la bibliotecă.
Analizând modul în care sunt reflectate valorile în societate, dar şi realităţile socio-umane şi intelectuale întâlnite zi de zi, se constată nevoia organizării de activităţi care să-i mobilizeze pe elevi, să le cultive sentimentul cultural.
Parteneriatul, colaborarea, spriritul de echipă au fost stimulate prin activităţile din cadrul proiectului „Să ne cunoaștem identitatea culturală”. Participarea elevilor a fost una activă, sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare Anuța Batin și Maria Lazăr de la Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmației.
La Biblioteca Municipală „Laurențiu Ulici”, în cadrul proiectului s-au prezentat datele biografice și bibliografice ale academicianului Mihai Pop. Expoziția de carte, lecturarea unei scrisori în limba franceză, interviul, toate sunt metode care contribuie la dezvoltarea respectului față de personalitățile culturii românești și maramureșene. Acțiunea s-a încheiat cu un colind interpretat de toți cei prezenți la acțiune.
Sursa: Biblioteca Municipală Sighetu Marmației | Facebook.