Cartea săptămânii – Teatrul Comoedia – Odeon – Maria Magdalena Ioniță

„Teatrul Odeon și oamenii care l-au slujit n-au cunoscut blazarea. Mereu informați, înclinați spre inovație, permeabili la dialog, au adăugat, de-a lungul anilor, recitaluri de poezie, repetiții generale cu invitați, șezători literare, cursuri preparatorii pentru actorii în devenire, festivaluri în jurul operei unui dramaturg de excepție,…”

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Pitoresc mediteraneean în arhitectura Bucureștiului interbelic 2

„Volumul de față reprezintă o selecție cu totul nouă de clădiri pitoresc mediteraneene față de cea din albumul precedent. Cifra 2 din titlu nu indică deci reeditarea și nici nu reflectă vreo lipsă de imaginație, ci sugerează continuitatea, etapă nouă, un alt capitol al demersului igloo de cercetare a arhitecturii interbelice. Avem deci de-a face cu o emisie de sine stătătoare, la fel de amplă și de, sperăm, relevantă. Suntem convinși că, puse împreună, cele două volume reușesc să contureze o partitură arhitecturală plăcută și într-o bună măsură relevantă nu doar pentru stilul în cauză, ci și pentru caracterul țesutului istoric al Bucureștiului”.

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Secretul banilor

„Cartea pe care o ai în față, scrisă cu măiestrie, reprezintă o resursă indispensabilă nu doar pentru tineri, ci și pentru adulții care doresc să își îmbunătățească cunoștințele financiare, să își formeze obiceiuri financiare sănătoase și să ia decizii înțelepte în viața de zi cu zi. Secretul banilor este un ghid complet ce abundă în sfaturi practice și oferă răspunsuri fundamentale cu privire la gestionarea finanțelor personale, a creditelor și a investițiilor. Cu fiecare pagină citită, ești mai aproape de dobândirea independenței financiare”.

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Delta Dunării

„Una dintre cele mai de preț comori ale României, Delta, reprezintă un univers inepuizabil. Numeroasele habitate și forme de viață pe care le găzduiește într-un spațiu relativ restrâns fac din ea un veritabil muzeu al biodiversității, o inestimabilă bancă de gene naturală. Peisajele sale, când nisipoase, când mocirloase, când lichide, clocotind de viață, creează un mozaic unic, care își dezvăluie frumusețea vulnerabilă treptat, își deapănă istoria discret și se strecoară în sufletul vizitatorului ușor, precum alunecă o lotcă bătrână pe canalele sale”.

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Istoria Unirii Românilor

„Volumul Istoria Unirii Românilor prezintă cele mai importante date și fapte istorice din istoria neamului românesc, punând accent pe momentele de unitate ale istoriei noastre naționale. Autorul începe prin demonstrarea temeiniciei istorice a Unirii Românilor. Făcând o incursiune în etnogeneza istorică a formării neamului, continuând cu baza tracică, cu ramura sa dacică, și altoirea făcută de romani, alături de o credință puternică strămoșească,…”

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Istoria ilustrată a lumii

„Această Istorie Ilustrată a lumii îți incită simțurile. Îți trezește mintea din amorțeală și te face să conștientizezi forța trecutului într-un mod coerent, amuzant și inspirat. Paginile ei sunt pline de dinamism, scânteietoare, mult mai vii decât în orice altă istorie universală. Scopul cărții este de stârni curiozitatea, aceasta nefiind însă singura ei finalitate. Fie că o vei citi în întregime sau doar o vei răsfoi, efectul ei va fi întotdeauna același.”

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Biserica Ortodoxă – Olivier Clément

„Biserica Ortodoxă este, alături de Biserica Catolică și de cele rezultate din Reforma Protestantă, una dintre cele trei expresii majore ale creștinismului. Patrimoniul său de sfințenie, de frumusețe și de spiritualitate este considerabil. Ca și catolicismul, ortodoxia își are rădăcinile în creștinismul originar și consideră că a fost întemeiată de Dumnezeu în urma Întrupării, Răstignirii, Învierii și Înălțării Fiului lui Dumnezeu ca om și a Pogorârii Duhului Sfânt”.

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Puterea luminii – Vasile Trif

„Ca o primă lectură ne fascinează lumea satului mitologic și legenda narațiunii, a copilăriei ce își găsește exprimarea în compoziții de dimensiuni considerabile, adevărată piatră de încercare pentru orice pictor. Realizarea figurativă a acestora, propune un discurs pictural, subordonat unei exprimări analitice a desenului cu detalii surprinzătoare în ceea ce privește stabilirea și alegerea locului, a momentului și a atmosferei evenimentelor reprezentate…”

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – 20 de ani. Album aniversar. Corala „Doxologia” a Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” Baia Mare

„Simbol al libertății autentice trăite în Duhul Adevărului, scară a valorii și a devotamentului autentic, Corala «Doxologia» a Catedralei Episcopale «Sfânta Treime» din Baia Mare reflectă astăzi, la împlinirea a două decenii de neîntreruptă activitate, magma ființei umane brodată de cânt și încânt, închegată, parcă, într-un clopot de armonii divine….”

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Cele mai fascinante personaje din Biblie: povestiri din Vechiul şi Noul Testament

„Cine au fost cei doisprezece fii ai lui Israel? Ce au făcut Izabela și Iuda ca numele lor să devina noțiuni obișnuite de infidelitate și trădare? Cine s-a luptat cu un înger? Veți afla răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele mult mai uimitoare, prin povestirile spuse în Cele mai fascinante personaje din Biblie…”

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – 1001 de picturi de privit într-o viață

„Fiecare dintre cele 1001 de picturi selectate pentru a face parte din această carte, de către profesorul Stephen Farthing, beneficiază de o reproducere color. Alături de lucrări faimoase ale Marilor Maeștri, găzduite de cele mai cunoscute galerii din lume, veți descoperi o adevărată comoară constând din capodopere neglijate până acum și din picturi contemporane abia descoperite, care vă solicită atenția…!

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Cetățuia Brașovului, Nicolae Pepene

„Care va fi destinul Cetățuii Brașovului în următorii ani sau zeci de ani? Istoria ne oferă un răspuns serios! Primele nume legate de istoria Cetățuii sunt meșterul Johannis și Petrus Bawner, deci un zidar și un fel de șef de proiect. Doi oameni obișnuiți, cetățeni liberi, fără privilegii, apar în istoria scrisă a Cetățuii înaintea numelor de domnitori, împărați, generali sau primari. Fie ca noul început al Cetățuii să fie inspirat de această realitate istorică!”

Vezi mai multe