Expoziție de carte
„Holocaustul, amintire dureroasă”, 4 februarie 2022
Expoziţie de carte realizată de Compartimentul Împrumut carte pentru adulți.
Fie că abia ați început să aflați despre Holocaust sau căutați povești mai aprofundate despre acest subiect, în cadrul expoziției sunt prezentate cărți referitoare la tragedia Holocaustului.
Aflați ce înseamnă termenul „Holocaust”, cine au fost făptașii, cine au fost victimele, ce s-a întâmplat în lagăre, ce se înțelege prin „Soluție finală” și multe altele.
Deși termenul „lagăre de concentrare” este adesea folosit pentru a descrie toate lagărele naziste, existau, de fapt, diferite tipuri de lagăre, inclusiv lagăre de tranzit, lagăre de muncă forțată și lagăre ale morții. În unele dintre aceste tabere exista cel puțin o mică șansă de a supraviețui; în timp ce în altele, nu existau deloc șanse. Când și unde au fost construite aceste tabere? Câți oameni au fost uciși în fiecare?
Din fericire, unele muzee se concentrează exclusiv pe colectarea și afișarea artefactelor despre Holocaust. Există, de asemenea, câteva memoriale, situate în întreaga lume, care sunt dedicate neuitării, să nu se uite niciodată Holocaustul sau victimele sale: Muzeul Memorial al Holocaustului SUA (Washington DC), Memorialul Sobibor, Muzeul Patrimoniului Evreiesc (New York City).