Rodica Ojog-Braşoveanu s-a născut la 28 august 1939, la Bucureşti. După încheierea studiilor de drept, a început să profeseze avocatura. În anul 1969, debutează în literatură cu un scenariu de televiziune – „Crima din Cişmigiu”, iar doi ani mai târziu publică romanul „Moartea semnează indescifrabil”.
Ca urmare a succesului publicistic, a renunțat la avocatură, după șapte ani de practică, și s-a dedicat exclusiv literaturii. Devenită celebră după scrierea unora din cele mai fascinante aventuri poliţiste ale literaturii române, ea i-a avut ca modele pe Edgar Wallace, Georges Simenon, Karl May, iar dintre autorii români, pe Theodor Constantin şi Haralamb Zincă, fiind supranumită de criticii vremii – Eugen Barbu şi Emil Mânu – „Agatha Christie a României”, romanciera engleză influenţându-i în mod evident stilul prezentat în cărţile sale.
Ojog – Braşoveanu este şi autoarea unei serii de romane de spionaj. Fiind fascinată de domnia lui Constantin Brâncoveanu a scris un ciclu de cinci romane, în genul istoric-exotic.
În anul 1981 scrie scenariul TV „Șantaj”, urmat, în 1984, de un altul – „A doua variantă”. În anul 1983 scrie un alt roman istoric – „Întâlnire la Elizeu”, inspirat din fapte reale din vremea primului război mondial, iar un an mai târziu scrie singura sa piesă de teatru, „Cursa de Viena”, pusă în scenă la Teatrul Giuleşti din Bucureşti.
În 2 septembrie 2002 se stinge din viață, la Bucureşti, la vârsta de 63 de ani.
În anul 2003 apare volumul „A fost Agatha Christie a României – Rodica Ojog-Braşoveanu”, scris de Mădălina Ojog-Pascu, nepoata sa, fiica fratelui scriitoarei, o carte în care sunt povestite întâmplări deosebite din viaţa autoarei de romane poliţiste.
Sursa: https://www.radioromaniacultural.ro/sectiuni-articole/literatura/portret-rodica-ojog-brasoveanu-agatha-christie-a-romaniei-id13996.html