27.02.2022 – Despre oameni și fapte la începutul secolului XX. Fragmente de viață în opera lui Mihail Drumeș – 40 de ani de la moartea scriitorului Mihail Drumeș (1982), vitrină de carte realizată de Compartimentul Împrumut carte pentru adulți.
Prozatorul Mihail Drumeş a debutat în anul 1922 într-o revistă din Craiova, fiind unul dintre cei mai citiţi autori din perioada interbelică. Succesul i-a fost asigurat de îndemânarea cu care construia romane populare unde pasiunile erau situate la limitele tragicului cu melodramaticul.
Romanele „Elevul Dima dintr-a VII-a”, „Invitaţie la vals” (tradus şi în franceză), „Scrisoare de dragoste” sau piesele „Năluca”, „Liniştea soţului” , „Codrul Vlăsiei” aduc în prim plan cupluri ce-şi caută zadarnic echilibrul distrus de convenienţe, impulsuri mondene sau fatalităţi absurde.
În 1961 a publicat romanul „Se revarsă apele” cu subtitlul „Cronică împletită dintr-o seamă de povestiri despre oameni şi fapte întâmplate în cei dintâi ani ai veacului nostru şi despre răscoalele ţăranilor din acea vreme”.