S-a născut în 15 ianuarie 1850, la Botoșani, Moldova. A fost poet, prozator și jurnalist român și considerat cea mai importantă voce poetică din literatura română.
Despre Mihai Eminescu și opera lui s-a scris mult, s-au realizat și publicat studii monografice, analize și comentarii critice, biografii, documentare sau romanțate. Cu toate acestea viața și opera sa oferă încă multe teme de reflecție și de cercetare.
S-a stins din viață în 15 iunie 1889, la București. În ziua de sâmbătă, 17 iunie, pe o vreme ploioasă, în jurul orei 17, a început ceremonia de înmormântare. Cortegiul a traversat strada Colței, Piața Universității, Calea Victoriei, Calea Rahovei, dealul Filaretului. În urma sicriului au mers prim-ministrul Lascăr Cataragiu, Titu Maiorescu, Mihail Kogălniceanu, Theodor Rosetti, D. Laurian, studenți, gazetari și scriitori. Eminescu este îngropat în Cimitirul Bellu, sub un tei.
Pe 18 iunie, Ion Luca Caragiale îl evocă, scriind În Nirvana.
Pe 7 iulie, revista Familia lansează, în textul Scrieți amintiri!, primul apel pentru strângerea de mărturii despre Eminescu.
În numărul din octombrie al Convorbirilor literare, Titu Maiorescu publică studiul Eminescu și poeziile lui. În decembrie apare a patra ediție din volumul Poesii, însoțită de o notă a lui Maiorescu, intitulată Poetul Eminescu.
…
„Căci moarte nu există,
Și ce numesti tu moarte,
E-o viață altfel scrisă
În sfânta firii carte”
Mihai Eminescu
…
Vitrina de carte la Biblioteca Județeană